Als je geen stretch voelt, onderzoek wat er gebeurt als je de houding aanpast. Misschien dat je dan meer stretch gaat voelen.

Voel je vrij hierin te doen wat goed voor je voelt en denk creatief. Sommige lichamen hebben echter zoveel ruimte van zichzelf dat ze weinig tot geen stretch ervaren. Soms lukt het wel om door aanpassing de stretch te gaan voelen. Maar het kan ook, dat je nooit of nauwelijks stretch zal voelen. Accepteer dit en focus vooral op je ademhaling en voel bewust of je je wel volledig ontspant, ondanks het niet voelen van stretch. Want zelfs met veel ruimte en soepelheid in je lijf, kun je toch nog (mentale) spanning ervaren in yin yoga.

Ook als je geen stretch ervaart in je lijf, ervaar je als uitwerking wel de benefits van yin yoga. Dat is niet dus afhankelijk van het wel of niet ervaren van stretch in je lichaam. Het geeft je innerlijke rust, ontspanning en kalmte. Ook op energetisch gebied  (meridianen en chakra’s) brengt yin yoga beweging en positieve veranderingen, waardoor blokkades zich kunnen opheffen, zodat emoties en spanning los gelaten wordt. Dus ook als je niks voelt, gebeurt er van alles!

Kijk ook bij de vraag: ”Hoe diep moet ik stretchen bij yin yoga?’’ of “Doe ik het goed en hoe weet ik dat?” En als je alsnog vragen hierover hebt mag je me altijd mailen. Ik denk graag met je mee.