Ja, het heeft altijd zin dit te doen! Ik zou zelfs willen zeggen, doe juist yin yoga als je je stijf voelt! Het is de beste vorm van yoga om je lichaam soepeler en flexibeler te maken. Hieronder vertel ik je er meer over.

Ook al voel je je heel stijf, weet dat het niet uitmaakt hoe je in een houding ligt of zit. Het gaat er niet om hoe diep je in een yogahouding komt, maar dat je je volledig leert ontspannen in die houding. Yin yoga maakt je lichaam soepeler, zeker als je het vaker in de week beoefen. Je gaat je flexibeler voelen, zowel in je lijf als in je hoofd, en er ontstaat meer soepelheid rondom je gewrichten en ook dat draagt bij aan je minder stijf voelen en meer mobiliteit. Soms kunnen stijfheidsklachten die je nu ervaart zelfs afnemen of verdwijnen omdat je je lichaam stretcht en opgebouwde spanning loslaat.

Houd in je achterhoofd dat ieder lichaam anders is; in mate van stijfheid, lengte van spieren en ook de bouw van het skelet speelt mee hoe ver je in houdingen komt. Kijk maar eens hoe het over een half jaar is, je zult absoluut verschil gaan merken! Yin yoga geeft je altijd ontspanning en rust, en dat voel je naderhand in je lichaam en je mind.