Over yin yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij je liggende en zittende houdingen doet, die je 2 tot 6 minuten aanhoudt vanuit ontspanning in je lichaam. Omdat je zo lang in een houding verblijft vanuit ontspanning stretch je naast je spieren ook diep in het bindweefsel. Hierin zitten onder andere onze opgeslagen emoties. Door yin yoga creëer je ruimte deze te voelen en hiermee laten ze los en gaan ze uit je systeem. Hierdoor ontstaat er een diepe ontspanning en kun je meer innerlijke rust en kalmte ervaren. Het werkt diep door op je organen, de energiebanen (meridianen)en de daaraan gekoppelde emoties. Dit geeft je balans en rust en zorgt ervoor dat je je meer geaard en krachtig voelt.

Voordelen van yin yoga

Ieder keer dat je yin yoga doet geef je je lichaam en geest op een gezonde manier aandacht en dit werkt diep door op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch niveau. En dat voel je! Yin yoga geeft je soepelheid en flexibiliteit, in je lijf en in je hoofd. Ook mentaal leer je veel van yin yoga. Je leert jezelf zonder oordeel te observeren, vanuit tevredenheid en zachtheid. Omdat je stil wordt en al je aandacht naar binnen brengt, krijg je door het doen van yoga soms heldere inzichten en antwoorden op (levens) vragen.

Wordt krachtig en bewust

Ook leert je je bewuster te worden van je ademhaling en hoe je ademhaling rustig kan maken. Dit geeft rust in je hoofd en je lichaam. Niet alleen tijdens de beoefening, maar  ook in je dagelijks leven. Yin yoga geeft je de gelegenheid te oefenen met acceptatie en aanvaarding; wat doe je als een houding niet fijn is en je uitdaagt? Je leert te aanvaarden zonder verzet of vermijding, om je daar rustig in over te geven zonder er iets mee te hoeven of te moeten. Je leert je grenzen kennen en dat daaraan toegeven juist krachtig is.  lees hier meer