INSTRUCTIES ONLINE YIN YOGA LESSEN

Ik leg je hieronder uit hoe het kiezen en afspelen van de lessen werkt.
Allereerst geef ik je wat tips en vertel ik wat je nodig hebt.

1. Tips en benodigdheden

wat heb je nodig

Gebruik een yogamat (of deken) en houd een deken, (meditatie) kussen, yogablok (boek), bolster (opgerolde handdoek) bij de hand. Gebruik deze om een houding aan te passen of volgens mijn instructie. Zorg dat je warm bent aangekleed.

je eigen yogaplek

Doe de les het liefst op een plek in huis waar je niet gestoord kunt worden. Zorg dat het er behaaglijk is en maak er jouw moment van. Gebruik eventueel een kaars, etherische olie of wierook om je eigen sfeer te creëren.

afspelen lessen

Speel de les bij voorkeur af via een (bluetooth) speakertje of oortjes. Om de les ongestoord te volgen kun je deze eerst helemaal inladen en daarna de internetverbinding verbreken of je telefoon op vluchtmodus zetten.

vanuit zachtheid en ontspanning

Onthoud dat je bij yin yoga je lichaam volledig ontspant. Diep stretchen mag, maar alles vanuit zachtheid en ontspanning. Bij pijn ga uit de houding of pas de houding aan. Als een houding niet prettig blijft voelen, kom rustig uit de houding en ga in savasana liggen. Of kies zelf een houding die je voor dat moment wel prettig vindt.

2. Inloggen en toegang tot de lessen

Om toegang tot de online yin yogalessen te krijgen, moet je eerst inloggen.
Je gebruikt hiervoor je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekozen bij de registratie.

InloggenDesktop_AlettaHelena_OnlineYogastudio
Mobiel Menu

Toegang tot de lessen

Zodra je bent ingelogd, klik je op [Mijn yogalessen] als je een les wilt volgen.
In hetzelfde menu vind je ook alles wat te maken heeft met je abonnement en kun je iemand een GRATIS cadeau-abonnement geven.

Toegang yogalessen Desktop Aletta Helena Online Yogastudio
Mobiel menu

3. Kies de les die bij je past

Kies eenvoudig een les door te kiezen voor het moment van de dag, je beschikbare tijd of je intentie.

Klik op de hieronder voor verdere uitleg.

Elke les is gericht op een moment van de dag; ochtend, all day of avond. Mijn begeleidende woorden en houdingen kunnen zijn afgestemd op dat moment. Natuurlijk staat het je vrij elke les op ieder moment te doen.

Kies jouw eigen yogatijd! Je hebt misschien niet op elk moment van de dag even veel tijd voor het volgen van een yogales. Daarom heb ik de lessen onderverdeeld in tijdsduur. Er zijn lessen van 20, 30 en 45 minuten. Daarnaast zijn er lessen die korter zijn dan 20 minuten (XS) en lessen die langer duren dan 45 minuten (XL). Kies de les die past bij de tijd die je beschikbaar hebt en/ of waar je behoefte aan hebt.

Elke les spreek ik in met in gedachten een intentie. Iets wat je jezelf zou willen geven met die les. Hierop heb ik de les en de houdingen aangepast. Je kunt dus zelf kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Bij veel lessen heb ik zachte, rustige achtergrondmuziek opgenomen. Ik weet dat mensen dit vaak als rustgevend en prettig ervaren. Daarnaast heb ik bewust ook lessen zonder muziek opgenomen. Zodat de stilte nog meer aanwezig is gedurende deze les.

Door op te klikken, kom je op de pagina met alle lessen die je als favoriet hebt opgeslagen.

Iedere vrijdagochtend vanaf 6.00 uur staat de nieuwe weekles voor je klaar. Je ontvang op vrijdag een leuke mail met uitleg over de les. Je vindt de nieuwste les ook altijd terug links bovenaan op de overzichtspagina met alle yogalessen.

Je hoeft niet voor elke les moment én tijd én intentie te selecteren. Bekijk of voel waar je behoefte aan hebt of wat je belangrijk vindt. Er is altijd wel een les die daarbij past. Of kies een keer een les vanuit je intuïtie en laat je verrassen.

Instructies Overzicht Online lessenpagina van Aletta Helena Online Yogastudio

4. De les afspelen

Heb je je les gekozen, dan kun je direct beginnen met afspelen.
Hieronder leg ik kort uit wat je ziet op de afspeelpagina.